Vremea in Romania pentru urmatoarele 2 saptamani.
Selecteaza orasul tau de pe harta sau din lista.

Vremea in Romania pe harta
Bucuresti Cluj-Napoca Timisoara Craiova Iasi Galati Brasov Constanta Ploiesti Braila Oradea Bacau Arad Pitesti Sibiu Targu Mures Baia Mare Buzau Satu Mare Botosani Ramnicu Valcea Suceava Piatra Neamt Drobeta-Turnu Severin Focsani Targu Jiu Tulcea Targoviste Resita Bistrita Slatina Hunedoara Calarasi Vaslui Giurgiu Alba Iulia Zalau Sfantu Gheorghe Slobozia Alexandria Miercurea Ciuc

Vremea in principalele localitati din Romania

Despre vremea.net

Romania este pozitionata pe glob in emisfera nordica la intersectia paralelei 45° latitudine nordica si a meridianului de 25° longitudine estica, iar in cadrul continentului European ea este situata in zona central sud-estica la distante aproximativ egale de extremitatile continentului. Drept urmare, clima Romaniei este una temperat continentala de tranzitie, caracterizata de prezenta a patru anotimpuri: primavara, vara, toamna si iarna. Exista diferente climatice intre diverse zone ale tarii si asta se datoreaza atat diferentei de altitudine si latitudine cat si influentelor climatice oceanice, continentale, scandinavo-baltice, submediteraneene si pontice. In Banat si Oltenia iarna este mai blanda si toamna mai ploioasa din cauza influentei mediteraneene. In Dobrogea ploile sunt mai rare dar torentiale datorata influentei pontice. Influenta scandinavo-baltica se manifesta in nordul tarii, in Maramures si Bucovina, prin ploi mai multe, temperaturi mai scazute si ierni geroase. Vestul tarii este marcat de influentele oceanice venite dinspre Atlantic prin temperaturi mai moderate si precipitatii mai bogate.

In Romania, diferentele dintre temperaturile extreme si cele medii sunt foarte mari iar de la o zi la alta conditiile atmosferice se pot schimba semnificativ. Astfel ca prognoza meteo este o informatie foarte utila si uneori necesara.

Vremea.net prezinta prognoza meteo pentru localitatile si destinatiile turistice din Romania pe urmatoarele maxim 2 saptamani. Pentru urmatoarele maxim 7 zile prognoza este detaliata pe ore. Parametrii meteorologici monitorizati sunt: temperatura, temperatura perceputa, probabilitatea si cantitatea de precipitatii, umiditatea relativa a aerului, viteza vantului, rafele de vant, directia vantului, presiunea atmosferica, acoperirea cu nori in zonele inalte, medii si joase. Numarul mare de parametri monitorizati, gradul ridicat de acuratete a valorilor prognozate si nu in ultimul rand interfata simpla si intuitva, fac din vremea.net o excelenta sursa de informare despre cum va fi vremea in locatia dorita.

In ceea ce priveste acuratetea valorilor prognozate, aceasta scade cu cat perioada de timp prognozata este mai mare. De exemplu 80% din temperaturile prognozate cu 12 ore in avans au o diferenta mai mica de 2°C fata de temperaturile masurate. In schimb, 70% din temperaturile prognozate cu 3 zile in avans au o diferenta mai mica de 2°C fata de temperaturile masurate. In anumite conditii modelele numerice folosite pentru prognoza vremii pot da rezultate eronate. De exemplu, ceata poate afecta temperatura locala si nu este usor de prezis in ce masura o va afecta. O ceata persistenta mentine temperatura locala mai scazuta pentru ca impiedica soarele sa incalzeasca pamantul. Daca modelul numeric prezice o disipare rapida a cetii atunci temperatura prezisa va fi mai ridicata decat cea reala. Modelele numerice sunt constant imbunatatite si astfel de situatii vor fi din ce in ce mai rare.

Vremea la munte

Vremea la mare